Sunday, 28 September 2014

HALAL Soap Base Gliserin (Halal Glycerin Melt & Pour Soap Base)

BUAT SABUN NATURAL SENDIRI:

Adakah anda ingin membuat sabun sendiri? Tak kira la nak untuk diri sendiri dan keluarga ataupun untuk dijual, kami di soaplab menjual kepada semua:)


KENAPA BUAT SABUN SENDIRI?:

Kebanyakkan sabun yang dijual diluar semuanya menggunakan bahan kimia yang membahayakan kulit.
Kalau dulu sabun2 dibuat menggunakan minyak sayuran, sekarang ni semuanya dibuat daripada bahan kimia yang sama seperti detergent pencuci baju.
U nak ke guna sabun yg sgt kuat sampai boleh bersihkan baju pinggan mangkuk etc utk badan u dan keluarga u? Tak kan? Sebab tula yg paling ok kalau u buat sendiri sabun badan dan muka u sendiri

So bagaimana membuat sabun ni?

Sabun boleh dibuat melalui tiga proces. Klik disini untuk membaca dengan lebih lanjut mengenai proses ini.

Tapi cara yang ter pantas untuk membuat sabun adalah dengan menggunakan soap base. Soap base ialah sabun yang separa siap, yang anda hanya perlu leburkan (di dlm microwave ataupun dapur) --> masukkan pewangi dan warna --> masukkan dalam acuan --> siap untuk digunakkan selepas keras. Senang kan? Ni video yang menunjukkan camne nak buat:

Kenapa beli dari SOAP LAB MALAYSIA?

Kebanyakkan soap base di luar tu dibuat di kilang oleh itu tak pasti apa yang diletak kat dalam. Ada yang kata sebab buat kat kilang, detergent yg sabun pencuci baju tu masih ada kat dalam, ada pulak yang kata gliserin yang digunakan adalah dari lemak haiwan.
Kita kat soap lab pun kompius so paling senang kita buat je sendiri soap base ni di soaplab. Semua buatan tangan so mmg bahan2 yg dimasukkan semuanya natural dan seratus peratus gunakan minyak sayuran. Takde minyak haiwan. Semua 'vegetarian'.

Berapa JENIS soap base yang soaplab ada

Buat masa ni kita ada lebih kurang 15 jenis soap base. Semua untuk kulit berlainan, function berlainan. Kalau nak tahu lebih lanjut apa bezanya dan nak guna yang mana untuk kulit jenis apa, click disini


Soaplab ada jual semua ke package untuk membuat sabun ni?

Aah. Soap lab ni jual semua supply untuk buat sabun. You nak soap base, u nak pewangi, minyak pati, warna semua ada. Banyak jenis pulak tu. So mmg best kalau u nak buat range sabun yang macam macam.

Untuk Soap Base: CLICK DISINI

Untuk Fragrance Oil/ Pewangi (*Ada Promo Sekarang ni): CLICK DISINI

Untuk Pewarna: CLICK DISINI


Halal tak soap base soap lab ni.

Ia. Kita ada sijil halal untuk bahan2 yang kita guna untuk membuat soap base ni

Ada sijil kkm tak?

Soap base tergolong dalam golongan bahan mentah oleh itu ia tak memerlukan sijil kkm.

Nak Beli Camne?

📱Nak tengok list sabun camne;
You boleh order melalui website dgn masukkan bahan2 yang you nak di bag, ataupun boleh

whtsapp:
0126643817 ( isnin-jumaat 10-4pm sahaja)

0 comments:

Post a Comment

Please leave a comment for any enquiries thank you. we will get back to you within 1 week.

 
Copyrigh: Soap Lab Malaysia LLP