Thursday, 26 January 2017

How To Make: Tinted Blush Balm for Cheeks

Bagaimana Membuat Balm Pemerah Pipi (Blusher)

Picture from Google Image

Hi all. Good morning
Today ill be showing you guys easy recipe on how to make your own mineral makeup! Tutorial for today will be to make your very own Face blush Balm. Now I know that you guys are very used to using 'powder' as blusher but you know.. sometimes it gets boring so i thought of doing this for myself therefore here i am; sharing the recipe on how to make it to you.
Its very simple and easy to make. Suitable for Begginers. In this tutorial we are using Soap Lab's Natural Basic Balm Base. This balm base is made using Shea Butter, Mango Butter, Cocoa Butter, Beeswax, Vit E oil, castor Oil and Olive Oil so you do not need to buy these things individually and mix it anymore. Its readymade! Just use right away!
Hi selamat pagi semua. Hari ini saya akan berkongsikan cara membuat pemerah pipi yang berasakan balm. Kenapa Balm pulak kan? Erm sebab saya dah bosan dengan pemerah pipi serbuk oleh itu, i tukar sikit resipi jadikannya sebagai balm. Memang senag nak buat dan sangat cepat. Basic Balm ini saya guna Soap Lab's Basic Balm Base. Base ni dah siap dicampur dengan butter butter yang 'luxurious' seperti Shea Butter, Mango Butter, Cocoa Butter, Beeswax, Vitamin E, minyak castor dan minyak zaiton oleh itu anda tak perlu campur lagi benda-benda ni. Terus guna je.
The ingredients you will be needing to make this Blush balm is:

Ingredients:

1. 25g Basic Balm Base
2. 2-3 Teaspoon Mica Color Pigment (im using Peach Red)
3. Few drops of essential oil/ Fragrance oil of Choice (optional)

HOW TO MAKE?

1. Clean you work surface area, and sterilise utensils using this method
2. Melt the Basic Balm Base in microwave or double boil it. It should melt at about 50-60 degrees.
2. Mix all above ingredients in a bowl using whisk/spoon/ Mini mixer. Add more color pigment if you want it darker, or add lesser if you want it just slight tint.
3. Pour into container
4. Label and ready to use! You can label it as 100% natural as all ingredients are natural.

BAGAIMANA MEMBUAT:

1. Bersihkan semua peralatan yang akan anda gunakan dan sterilkannya didalam air panas (seperti botol susu bayi)-klik disini2. Leburkan Basic Balm Base di dalam ketuhar mikrowave atau 'double boil'. Ia akan melebur pada suhu 50-60 darjah celsius.
3. Campurkan kesemua bahan bahan diatas sehingga sebati menggunakan sudu/ whisk/ Mini Mixer. Tambah lebih color pigment kalau nak lebih pekat atau kurangkan jika nak warna sedikit sahaja.
3. Masukkan kedalam packaging
4. Letak label dan sedia digunakkan. Anda boleh menulisnya sebagai 100% natural sebab bahan-bahannya memang natural dan takde bahan kimia.

CAUTION!

1. Always test the product on your skin for allergic test first. Click here to find out how to do so
2. If you are selling this product, advice your consumers to do allergic test first
3. Make sure all your utensils and work surface is clean and sterilise as dirty area and utencils can reduce shelf life of lotion
4. Do not add in any Fresh ingredients that can spoil easily as this will reduce the shelf life of lotion. Click here to find out more
5. If putting on face, avoid citrus based or sandalwood essential oil as Malaysian weather will cause your skin to be easily sun burnt. Wear sun protection if add these Essential oils.

PERHATIAN:

1. Selalu menguji jika kulit anda sensitif terhadap bahan bahan didalam produk ini. Bukan semua benda natural sesuai untuk semua kulit. pastikan anda membuat allergik test seperti disini
2. Jika anda menjual produk ini pastikan pembeli anda membuat allergik test ini juga
3. Pastikan kesemua perkakas anda adalah bersih dan steril. jika tidak ianya akan menyingkatkan tarikh luput produk ini kerana kami di soaplab tidak meletakkan banyak pengawet.
4. Dilarang sama sekali memasukkan sebarang barang yang senang rosak di suhu bilik. Klik disini untuk mengetahui lebih lanjut.
5. Jika hendak diletakkan diatas muka, adalah disarankan anda tidak menggunakkan minyak pati yang dibuat daripada buahan citrus, ataupun sandalwood kerana ianya tidak sesuai dengan suhu panas di Malaysia dan akan menyebabkan 'sunburn'. Pastikan memakai sunscreen jika mengunnakan minyak pati essential ini.


P/S: We are no longer selling this Base. Full recipe on how to make this Base from Scratch is available for download here

1 comment:

  1. Hai. Saya nak tanya, boleh ke sabun buku (bar soap) buat untuk dua fungsi? Badan dan muka?

    ReplyDelete

Please leave a comment for any enquiries thank you. we will get back to you within 1 week.

 
Copyrigh: Soap Lab Malaysia LLP